Home BiH Selam drugovi! Koalicija SDP-SDA u Općinskom Vijeću Gračanica!

Selam drugovi! Koalicija SDP-SDA u Općinskom Vijeću Gračanica!

SHARE

Na današnjoj sjednici OV Gračanica koja je počela u 09:00h i trajala do 16:00h vidjelo se pravo bratstvo i jedinstvo.

Usvajanje budžeta je Općinskom Načelniku Nusretu Heliću (SDP) bitnije od ideologije ljevice i svih njegovih birača koji su mu dali povjerenje. Svjestan da budžet sa svim “rupama”, bez strategije, bez plana rada nema većine SDP je u proteklim danima vršio pregovore sa Općinskim povjereništvom SDA te su usaglasili stavove i danas a i budućnosti ce nastupati zajedno. Koliko je bitno da prodje Budzet ide u prilog i taj da se danas prvi put pojavio i prihvatio mandat Safet Pjanić (SDA) direktor propale Fortune. Dakle računica je vrlo jasna, 9 vijećnika SDA i 9 vijećnika SDP-a čine većinu u Općinskom vijeću Gračanica, 18 od ukupno 30 vijećnika.

Nakon rasprave gdje su iznesene nepravilnosti da je Javna Rasprava o nacrtu budzeta trajala 7 dana, a poslovnik nalaže da traje 30 dana pristupilo se glasanju. Od ukupno 28 prisutnih vijećnika 18 vijećnika je bilo ZA (SDA-SDP) dok je opozicionih 10 ostalo suzdržano. Naša Stranka (2 vijećnika), BOSS (1), SDU(2), SzBIH(3), BPS (1) i DF(1) su ostali suzdrzani.

Dakle budžet Općine Gračanica koji je za 2 miliona KM manji od prošle godine je usvojen. Budžet u kojem postoje mnoge nelogičnosti u kojima imate definisano da bruto plaće i naknade iznose enormnih 2 650 000 KM, iako do dana današnjeg nije razjašnjeno ko je sve zaposlen u Općini Gračanici niti ko prima koliku platu.

 

Očigledno je da je narod bitan samo u predizbornoj kampanji pa tako u toku izborne godine možete čuti kako proklinju jedne druge a nakon izbora koaliraju zajedno. Šta ih veže zajedno ? Politička ideologija nije sigurno, ostaje na Vama da otkrijete.

Takođe Vam postavljamo video da pogledate sta je to Rahim Gadzic govorio na Centralnom Skupu SDA Gračanica 2016.e godine.

 

Allahimanet drugovi i drugarice!