Home BiH Novi ministar razvoja i poduzetništva TK-a Osman Puškar iz Gračanice

Novi ministar razvoja i poduzetništva TK-a Osman Puškar iz Gračanice

SHARE

Novi ministar razvoja i poduzetništva u Vladi Tuzlanskog kantona je Osman Puškar, kadar Bosanskohercegovačke patriotske stranke (BPS) iz Gračanice.

Odluka je to Skupštine Tuzlanskog kantona, koja je njegovo imenovanje na mjesto ministra podržala s 26 glasova, dok je sedam poslanika zakonodavnog tijela najmnogoljudnijeg kantona FBiH bilo suzdržano.

Imajući u vidu da će ministarstvo razvoja i poduzetništva biti spojeno u ministarstvo privrede TK-a, novoimenovani ministar razvoja i poduzetništva će ovu funkciju obnašati nekoliko mjeseci.

Puškar je izjavio da očekuje da će biti kratko ministar u Vladi TK-a, te da je ovo jedan od reformskih poteza kantonalne vlade, koji je potrebno provesti dokraja.

-Kada je u pitanju Ministarstvo razvoja i poduzetništva, dolazim iz poduzetničkog kraja, odnosno iz Gračanice, kraja u kojem se  puno radi i poduzima, te se nadam da ću makar u ovom vremenu koliko mandat bude trajao, dio te atmosfere prenijeti u ostali dio kantona i da ću to uspješno obavljati – izjavio je Puškar.

Podsjećanja radi, na poziciji ministra razvoja i poduzetništva TK-a ranije je bio Nermin Hodžić, također kadar BPS-a, koji je u martu ove godinu dao ostavku, a Skupština TK-a je prihvatila 24. marta na sjednici hitnog karaktera.