Home BiH Nacrt budzeta Opcinskog nacelnika Nusreta Helica! (Enormno bogastvo Nusreta Helica)

Nacrt budzeta Opcinskog nacelnika Nusreta Helica! (Enormno bogastvo Nusreta Helica)

SHARE

Svjesni smo da u nasoj drzavi politicari ne rade u interesu naroda nego u interesu svog bogaćenja, tako da ni Opstina Gracanica nije izuzetak. Naime, prema imovinskom kartonu Nusreta Helica njegova imovina se procjenjuje na nekoliko miliona KM.

 

Prema zemljišnoknjižnim dokumentima načelnik Općine Gracanica Nusret Helić posjeduje 20 nekretnina. Nekretnine koje posjeduje se nalaze na prostoru Gračanice.

Kuća sa dvorištem procijenjena na 120,000 KM

Zemljisnoknizni izvadak 173m2 (Kuca sa dvoristem)

Također 1/1 posjeduje Kuću sa  dvoristem povrsine 173 m2 procijenjenu na 100,000 KM u Gračanici, osim ovih gore navedenih stambenih objekata na njegovo ime je upisano i Kuca sa dvoristem povrsine 189 m2, stan 50m2 te kucu sa zemljistem povrsine 1.192 m2.
Treba napomenut da posjeduje i poslovni prostor povrsine 55m2 u Gracanici vrijednosti preko 70.000 KM

 

Ostale nekretnine koje se navode u njegovom imovinskom kartonu su zemljista na atraktivnim lokacijama a ukupna povrsina svih zemljista je 16.314 m2.

Dok traje javna rasprava o nacrt Budzeta Opcine nase misljenje da osim budzetske stavke “Izdaci za napitke” koja iznosi 20,000KM,treba uvrstiti i kupovanje atraktivnih lokacija za naseg Nacelnika jer trebamo svi da ucestvujemo u sponzorisanju njegovog skupog hobija, sakupljanje atraktivnih lokacija u Gradu.

Gracanica je postala “Mali Milano” kako tovoli da kaze vijecnik Mirsad Camdzic ali taj Milano je u vlasnistvu jednog covjeka- Nusret Helic- Daso.