Home BiH INFO 5 – Općinski Vijećnik Arnes Avdić (BPS-Sefer Halilović)

INFO 5 – Općinski Vijećnik Arnes Avdić (BPS-Sefer Halilović)

SHARE
Arnes Avdic

Novinari Radio Gračanica su razgovarali s vijećnikom Arnesom Avdićem koji je na prošlim izborima dobio mandat u Općinskom vijeću Gračanica. Razgovor prenosimo u cjelosti:

Arnes Avdic je jesenast na lokalnim izborima izabran u Općinsko vijeće Gračanica kao jedan od dvojice vijećnika BPS- Sefer Halilovic.

“Prije svega moram se zahvaliti svim onim građanima koji su na proteklim izborima dali povjerenje BPS- Sefer Halilović a u okviru te liste i meni kao kandidatu. Prvi mandat u Općinskom Vijeću shvatam kao šansu da probleme svojih sugrađana prenesem  nadležnim službama , u prilog tome govori da sam jedan od vijećnika sa najviše inicijativa i pitanja u Općinskom Vijeću.”

Kako kaže realizovano je nekoliko inicijativa koje je podnio u ovih 9 mjeseci svog rada.

“Realizovano je nekih 5-6 inicijativa, između ostalih to su obilježavanje pješačkih prelaza i postavljanje brzinomjera kod Osnovne Škole u Donjoj Orahovici, popravak mosta  itd. Također bih zelio spomenuti i asfaltiranje dvije ulice u Donjoj Orahovici koje će biti realizovane a koje su dogovorene na sastanku sa Općinskim Načelnikom i Direktorom direkcije Cesta TK.”

Avdić nastavlja sa radom i priprema nove inicijative.

“Okvirni planovi su da rješavamo svakodnevne probleme s kojim se građani susreću, da im damo priliku da se njihov glas čuje tamo gdje treba i da na neki način pomognemo u rješavanju tih problema.Trudit ćemo se da opravdamo povjerenje građana a nadam se da su zadovoljni našim dosadašnjim radom u Općinskom vijeću.”

I za kraj njegova poruka mladim:
“Mišljenja sam da su mladi itekako svjesni teške situacije u kojoj se nalazimo kao društvo te da su sposobni da promijene ovo stanje. Uključivanjem u Vijeća MZ itekako mozete pomoci unapređenju sredine u kojoj živite. Zelio bih naglasiti da se njihov stav mora poštovati i mora čuti.”

(Mirsad Čamdžić/Radio Gračanica)